Filet Mignon z rožmarinom in Mississippi gorčico

22. 5. 2017
Št. Serviranj 4

Sestavine

  • 4
    Filet Mignoni (kosi pljučne pečenke)
  • sol, poper in česen v prahu
  • 1/4
    skodelice olivnega olja
  • 1
    žlica Mississippi gorčice
  • 2
    žlički suhega rožmarina
  • 1
    žlica masla
  • 1
    žlička sladkorja
  • 1
    čebula narezana na kolute

Navodila

  1. Meso začinimo s soljo, poprom in česnom v prahu. V posodi zmešamo še olje, rožamrin in gorčico ter zmes prelijemo čez meso, ki ga nato pustimo marinirati 30 minut.

  2. V tem času v ponvi raztopimo maslo in na sladkorju karameliziramo čebulo.

  3. V ponvi popečemo meso. Pečemo okrog 10 minut in medtem enkrat obrnemo.

  4. Postrežemo s čebulo, ki smo jo pripravili.

  5. Dober tek!