Hobotnica na žaru

5. 3. 2017

Sestavine

  • 2
    kg hobotnice
  • 1,5
    dl olivnega olja
  • 2,5
    dl belega vina
  • 5
    žlice izbrane Mississippi žar omake
  • 15
    zrn črnega popra
  • 2
    lovorova lista
  • sok ene limone

Navodila

  1. Hobotnico očistimo in jo postavimo v lonec ter prelijemo z vodo. Zavremo in kuhamo približno eno uro, dokler se meso ne zmehča.

  2. Vse sestavine stresemo v posodo in jih dobro premešamo, da se vse sestavine spojijo.

  3. Kuhano hobotnico odcedimo in položimo v skledo. Prelijemo jo z marinado, premešamo, pokrijemo s prozorno folijo in za 24 ur postavimo v hladilnik.

  4. Marinirane kose hobotnice odcedimo. Kose položimo na žar, na katerem jih pečemo 15 minut; vmes jih nekajkrat obrnemo in premažemo z marinado.

  5. Dober tek!