Jagnječje zarebrnice z medom in sezamom

17. 3. 2018

Sestavine

  • 75
    g medu
  • 75
    g tamarinde
  • 1
    žlica sriracha omake
  • 2
    žlici izbrane Mississippi omake
  • 1
    strok česna (nasekljan)
  • 2
    žlici sezamovega olja
  • 1
    žlica sezamovih semen
  • 12
    jagnječjih zarebernic
  • 2
    kumarici (narezani na tanke kolobarje)
  • 2
    korenčka (narezana na tanke kolobarje)
  • 2
    spomladanski čebuli (narezani na tanke kolobarje)
  • 2
    rdeča čilija
  • listi solate

Navodila

  1. Zmešamo med, tamarindo, Mississippi omako, česen, sezamova semena in sezamovo olje.

  2. V ponvi na srednjem ognju popečemo zarebernice, da porjavijo. Ko postanejo rjave dodamo 2/3 mešanice, ki smo jo pripravili in meso pečemo še priblično 4 minute.

  3. Solato, korenje in kumarice postavimo na krožnik ter prelijemo s preostalo omako. Po želji lahko pokapljamo z limono. Na krožnik položimo še meso in posujemo s čebulo in čilijem, ki smo ga nasekljali.

  4. Dober tek!