Jagnječji kotleti z jabolčno Mississippi omako in sezamom

26. 6. 2018
Št. Serviranj 6
Čas priprave
20m
Čas kuhanja
10m

Sestavine

  • 2
    žlici sezamovih semen
  • 4
    žlice sojine omake
  • 4
    žlice Mississippi omake (okus jabolka)
  • 1
    žlica sriracha omake
  • sezamovo olje
  • 6
    jagnječjih kotletov
  • 1
    mlada čebula

Navodila

  1. Sezamova semena stresemo v ponev in jih popečemo, da postanejo zlato-rjava. Dodamo sojino omako in mešamo. Po kakšni minuti dodamo še Mississippi omako, sriracha omako in dve žlici sezamovega olja. Kuhamo tako dolgo, da zmes postane podobna sirupu. Med kuhanjem ves čas mešamo.

  2. Kotlete začinimo s soljo in poprom. Nato jih postavimo na žar, kjer jih pečemo približno 3 minute na vsaki strani.

  3. Ko je meso pečeno, ga namestimo v posodo z marinado, ki smo jo prej pripavili ter poskrbimo, da je meso dobro marinirano. Nato pustimo, da meso v marinadi počiva okrog 5 minut. Preden jed postrežemo, jo lahko okrasimo s čebulo, ki smo jo prej umili in jo nasekljali.

  4. Dober tek!