Jastog na žaru

28. 8. 2018

Sestavine

  • 400
    g masla
  • 30
    g bazilike
  • 4
    žlice izbrane Mississippi omake
  • sol in poper
  • 4
    celi jastogi
  • 4
    žlice olivnega olja

Navodila

  1. V paličnem mešalniku zmešamo maslo, baziliko, sol in poper. Mešamo tako dolgo, dokler zmes ni lepo gladka, začimbe pa enakomerno razporejene. Zmes postavimo v posodo, jo pokrijemo s folijo ter za približno 30 minut postavimo v hladilnik.

  2. Jastoge razpolovimo po dolžini. Prerežemo samo meso, oklep pa pustimo cel. Jastoge premažemo z oljem, jih posolimo in popopramo ter jih postavimo na žar. pečemo jih približno 8 do 10 minut.

  3. Ko so jastogi pečeni na njih položimo maslo, da se raztopi ter žlico Mississippi omake.

  4. Dober tek!