Lepljiva rebrca v pečici ali na žaru

28. 8. 2015
Št. Serviranj 4-8
Čas priprave
10m
Čas kuhanja
3h 0m

Sestavine

 • 2
  kosa pustih svinjskih rebrc (nerazsekanih)
 • 6,5
  dl kole
 • 2
  žlički praženih sezamovih semen

Navodila

 1. Pečico segrejemo na 160°C. Rebra položimo v primerno velik pekač, tako da okrog njih ni veliko prostora. Prelijemo jih s kolo in dolijemo še doliko vode, da so rebra pokrita s tekočino. Pekač tesno pokrijemo s folijo in ga postavimo v pečico. Pečemo 2-3 ure, da so rebra res mehka, ne smejo pa razpasti. Med peko jih enkrat obrnemo.

 2. Ko so rebra pečena, previdno vzamemo oba kosa iz pekača in ju položimo na papirnate brisače, da se osušijo. Iz pekača odlijemo vso tekočino in pekač obrišemo s papirnatimi brisačami. Vanj položimo osušena rebra in jih vsepovsod premažemo z Mississippi žar omako. Pekač pokrijemo in postavimo na hladno za vsaj eno uro, še bolje pa dlje, tudi do 24h, da se rebra marinirajo.
  (tako pripravljena lahko tudi zamrznemo)

 3. Na žaru:
  Pripravimo žar in počakamo, da plemeni ugasnejo. Rebrca postavimo na rešetko žara in jih pečemo 20 minut. Občasno jih obrnemo in pogosto premažemo z Mississippi žar omako.

  V pečici:
  Pečico segrejemo na 220°C in jih v pekaču postavimo v pečico, kjer jih pečemo dokler niso lepljiva, skozi segreta in po površini hrustljavo zapečena.

 4. Rebrca narežemo in po želji posujemo s sezamom. Postrežemo jih z Mississippi žar omako. Dober tek. :)

Opombe: Povzeto in prirejeno po: revija Dober tek (junij 2015), str. 50-51