Marinirane jagnječje zarebrnice

27. 1. 2017

Sestavine

  • 700
    g jagnječjih zarebrnic v kosunjetine (vrat)
  • 5
    žlic izbrane Mississippi žar omake
  • 1
    vejica rožmarina
  • manjša čebula
  • olivno olje
  • 1
    žlica limoninega soka
  • sol, poper in česen v prahu

Navodila

  1. Zarebernice očistimo. Z vejice rožmarina osmukamo lističe in jih drobno sesekljamo. Tudi čebulo sesekljamo. V manjši skledici pripravimo marinado iz sesekljanega rožmarina in čebule, olivnega olja, Mississippi žar omake, limoninega soka, česna, soli in popra. Marinado dobro premešamo.

  2. Kos jagnječjih zarebrnic položimo v nizek pekač in prelijemo z marinado. Pekač pokrijemo s folijo za živila in meso 1 do 2 uri mariniramo v hladilniku.

  3. Žar dobro segrejemo. Mrežico žara dobro segrejemo in premažemo z oljem. Kos jagnječjih zarebrnic odcedimo in položimo na segret žar. Na vsaki strani jih pečemo od 8 do 10 minut in med pečenjem večkrat premažemo z marinado.

  4. Dober tek!