Nabodala s klementinami in svinjskim mesom

17. 2. 2017

Sestavine

  • 500
    g svinjske pljučne pečenke
  • 80
    g slanine
  • 3
    klementine
  • olivno olje
  • 3
    žlice izbrane Mississippi žar omake
  • kari v prahu
  • sol, poper in česen v prahu

Navodila

  1. Pripravimo nabodala (z mesa odstranimo maščobo in kite ter ga narežemo na koščke). V posodi ga začinimo s suhimi začimbami in Mississippi omako ter dobro premešamo. Počakamo 10 minut, da se napoji.

  2. Medtem olupimo klementine in nekaj koščkov ovijemo v slanino.

  3. Ovite mandarine in meso izmenično nabadamo na majhna nabodala.

  4. V ponvi segrejemo približno olje in nabodala nekaj minut pečemo iz vseh strani, dokler meso ne porjavi. Nato jih vzamemo iz ponve, jih odložimo na alufolijo in pustimo nekaj časa.

  5. Dober tek!