Piščančja nabodala z sladko jabolčno omako

19. 4. 2017
Št. Serviranj 6
Čas priprave
20m
Čas kuhanja
20m

Sestavine

  • 1
    kg piščančjih prsi
  • 100
    g slanine
  • 2
    sesekljani mladi čebuli
  • sol, poper, suha rdeča paprika in česen v prahu
  • 100
    ml Mississippi omake sladko jabolko
  • 1
    žlica rjavega sladkorja
  • 10
    ml sojine omake

Navodila

  1. V manjši posodi zmešamo 10 žlic Mississippi omake, rjavi sladkor in sojino omako in mešanico segrevamo. Tik preden marinada zavre, jo odstavimo in ohladimo.

  2. Meso narežemo na 3 cm debele trakove in jih zmešamo z marinado. Mariniramo v hladilniku 30 minut. Med tem pripravimo žar za peko pri temperaturi 200 °C.

  3. Ko je meso marinirano, ga vzamemo iz tekočine in ga na več mestih prebodemo na nabodala.

  4. Nabodala pečemo 15 minut, med peko jih večkrat obrnemo.

  5. Postrežemo skupaj z Mississippi omako.

  6. Dober tek!