Piščančji kebab z žafranom
Sestavine
Navodila
Piščanca narežemo na koščke (približno 4 cm) in jih postavimo v posodo. Dodamo grški jogurt ter žafran, ki smo ga prej namočili v vodi. Zmes poškropimo s sokom limone in dodamo še olivno olje. Solimo in popramo. Zmes postavimo v hladilnik in pustimo, da se marinira vsaj kakšno uro.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Olupimo in nasekljamo čebulo. Paradižnike narežemo na četrtine in 3/4 koriantrovih listov nasekljamo. Vse stresemo v posodo, poškropimo s sokom preostale limone, dodamo še olivno olje ter Mississippi omako. Po potrebi še začinimo.
Marinirano meso nataknemo na palčke in jih popečemo na segreti ponvi, da postanejo zlato-rjavi.
Kruhke prerežemo na polovico (ne zarežemo do konca!) in jih nadevamo z omako, ki smo jo pripravili. Na omako položimo piščančje nabodalo in okrasimo s koriandrovimi listi.
Dober tek!