Piščančji kebab z žafranom

23. 4. 2018
Št. Serviranj 4
Čas kuhanja
30m

Sestavine

  • 4
    fileji piščanca
  • 1
    žlička žafrana
  • 250
    g grškega jogurta
  • 1
    strok česna
  • 2
    limoni
  • olivno olje
  • 2
    rdeči čebuli
  • 10
    češnjevih paradižnikov
  • 15
    g svežega koriandra
  • 4
    čiabate (ali druge podobne kruhke)
  • 4
    žlice izbrane Mississippi omake

Navodila

  1. Piščanca narežemo na koščke (približno 4 cm) in jih postavimo v posodo. Dodamo grški jogurt ter žafran, ki smo ga prej namočili v vodi. Zmes poškropimo s sokom limone in dodamo še olivno olje. Solimo in popramo. Zmes postavimo v hladilnik in pustimo, da se marinira vsaj kakšno uro.

  2. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Olupimo in nasekljamo čebulo. Paradižnike narežemo na četrtine in 3/4 koriantrovih listov nasekljamo. Vse stresemo v posodo, poškropimo s sokom preostale limone, dodamo še olivno olje ter Mississippi omako. Po potrebi še začinimo.

  3. Marinirano meso nataknemo na palčke in jih popečemo na segreti ponvi, da postanejo zlato-rjavi.

  4. Kruhke prerežemo na polovico (ne zarežemo do konca!) in jih nadevamo z omako, ki smo jo pripravili. Na omako položimo piščančje nabodalo in okrasimo s koriandrovimi listi.

  5. Dober tek!

Opombe: 429 kcal na porcijo