Polnjeni lignji na žaru

17. 2. 2017

Sestavine

  • 1
    kg lignjev
  • 1,5
    dcl olivnega olja
  • 2
    stroka česna
  • 3
    žlice izbrane Mississippi žar omake
  • 1
    čebula
  • 10
    dag sira
  • sol, poper in česen v prahu
  • peteršilj

Navodila

  1. Lignje očistimo in jim odrežemo lovke ter glavo in jih na drobno sesekljamo.

  2. Prepražitmo čebulo in ji dodamo sesekljane lovke, posolimo in odstavimo z ognja. Dodamo sesekljan peteršilj, sol in narezan sir. Napolnimo lingnje z zmesjo in vrh zapremo z zobotrebci. Lignje premažemo z izbrano Mississipi omako. Na vročem žaru jih pečemo 15 minut, med peko pa jih večkrat obrnemo in premažemo z izbrano Mississippi omako in olivnim oljem.

  3. Lignje lahko postrežemo s kuhanim krompirjem in blitvo.

  4. Dober tek!