Ramstek na žaru

9. 1. 2017
Št. Serviranj 4

Sestavine

  • 750
    g ramsteka (3 debeli zrezki po 250 g)
  • 6
    žlic izbrane Mississippi žar omake
  • sok treh limet
  • 2
    žlici olivnega olja
  • 4
    stroki česna (strti)
  • 2
    žlički suhega origana
  • 2
    žlički mletega koriandra
  • 1
    žlička sveže mletega popra
  • 1
    žlička soli

Navodila

  1. V skledici zmešamo vse sestavine za marinado.

  2. Ramsteke operemo in temeljito osušimo s papirnatimi brisačkami. Položimo jih v skledo in prelijemo s pripravljeno marinado. Skledo pokrijemo in za vsaj 1 uro (najbolje čez noč) postavimo v hladilnik.

  3. Segrejemo žar, in ramsteke položimo na segreto ploščo. Pečemo jih 3 minute na saki strani (tako bo meso zunaj lepo zapečeno, v notranjosti pa bo še rožnato). Če želimo, lahko meso zapečemo bolj.

  4. Pečene ramsteke poberemo z žara in položimo na krožnik. Pustimo, da počivajo 5 do 10 minut, potem pa jih narežemo na rezine in jih serviramo skupaj s prilogo.

  5. Dober tek!