Škampovi repki z Mississippi žar omako

9. 5. 2016
Št. Serviranj 4
Čas priprave
15m
Čas kuhanja
10m

Sestavine

  • 500
    g škampovih repkov
  • 100
    ml olivnega olja
  • 50
    ml sveže iztisnjenega limoninega soka
  • 1
    žlica sesekljanega česna
  • 1
    žlička sveže sesekljanega majarona
  • 1
    žlička sveže sesekljanega timijana
  • 1
    žlička sveže sesekljanega rožmarina
  • 1
    žlička soli
  • Mississippi žar omaka

Navodila

  1. Škampove repke očistimo, operemo in izluščimo.

  2. V posodi združimo preostale sestavine razen Mississippi žar omake. Dobro premešamo, da se sestavine združijo. Dodamo škampove repke in ponovno dobro premešamo. Posodo prekrijemo s folijo in mariniramo v hladilniku vsaj 20 min (do 1 ure).

  3. Žar pripravimo za peko ali segrejemo ponev za žar. Škampove repke vzamemo iz marinade, jih nataknemo na lesena nabodala ali na nabodala za žar in jih damo na rešetko. Pečemo 4-5 min, jih obrnemo in premažemo z Mississippi žar omako. Nadaljujemo s peko na drugi strani 4-5 min oz. dokler škampovi repki niso pečeni. Mississippi žar omako s čopičem nanesemo še na drugo stran in postrežemo. Dober tek!