Veganski burger s črnim fižolom

13. 11. 2017

Sestavine

  • 1
    pločevinka (500g) črnega fižola
  • 1/2
    paprike
  • 1/2
    čebule
  • 3
    stroki česna
  • 1
    jajce
  • 1
    žlica čilija v prahu
  • 1
    žlica mlete kumine
  • 1
    žlička čili omake
  • 5
    žlica izbrane Mississippi omake
  • 4
    kruhki za burgerje
  • 4
    listi solate
  • 1
    paradižnik
  • 1
    avokado

Navodila

  1. Kruhke prerežemo na polovice. Operemo papriko in jo narežemo na trakce. Čebulo in česen olupimo. Čebulo narežemo na tanke rezine. Solato operemo. Paradižnik in avokado narežemo na rezine.

  2. V posodo stresemo fižol in ga z vilicami zmečkamo v gladko pasto.

  3. V multipraktiku zmešamo fižol, 2/3 pripravljene čebule, česen in papriko ter mešamo tako dolgo, da pripravimo enotno zmes, brez večjih koščkov ali grudic.

  4. V manjši posodici zmešamo jajce, čili, čili omako, Mississippi omako, kumino ter sol in vse skupaj dodamo prej pripravljeni zmesi, ki jo ponovno zmešamo.

  5. Mešanico razporedimo na 4 enake dele, ki jih nato oblikujemo v polpete.

  6. Polpete popečemo na olivnem olju. Pečemo jih okrog 10 minut in obračamo.

  7. Polpete namestimo na polovico kruhka in jih okrasimo z dodatnimi rezinami čebule, nadevamo z Mississippi omako in listi solate. Dodamo lahko še rezine avokada in paradižnika ter burgerje pokrijemo s preostalo polovico kruhka.

  8. Dober tek!