“BBQ” ražnjiči
Št. Serviranj 6
Sestavine
Navodila
Piščančje meso narežemo na 3 cm kocke. V večji skledi koščke piščanca natremo s soljo. Posodo pokrijemo s plastično folijo in jo postavimo v hladilnik za 30 minut do 1 ure.
Za tem piščančje koščke osušimo s papirnato brisačo. V multipraktiku sesekljamo na manjše kose narezano slanino, da dobimo gladko pasto in dodamo sladko papriko. Zmes premažemo po koščkih piščanca, ki jih nato nabodemo na ražnjiče.
Ražnjiče lahko pečemo na žaru ali na štedilniku v večji (žar) ponvi na srednji temperaturi. Vsaki 2 minuti jih obrnemo za četrtino in jih pri vsakem obratu po vrhu s čopičem namažemo z MISSISSIPPI žar omako.
Ko so ražnjiči pečeni, jih odstranimo z žara in jih pustimo počivati 5 minut. Serviramo s preostankom
MISSISSIPPI žar omake. Dober tek!