Bruskete s piščancem na žaru

19. 6. 2017
Št. Serviranj 4

Sestavine

  • 4
    žlice olivnega olja
  • sok ene limone
  • sol, poper in česen v prahu
  • 1
    žlica provansalskih zelišč
  • 2
    žlici izbrane Mississippi omake
  • 4
    fileji piščanca
  • 1
    paradižnik (narezan na koščke)
  • sveža bazilika
  • 4
    rezine sira

Navodila

  1. V posodi zmešamo olje, sok 1/2 limone, sol, poper, česen v prahu in provansalska zelišča. V marinado položimo meso in ga pustimo marinirati 3 ure.

  2. Piščanca postavimo na žar in ga pečemo med 5 in 7 minutami na vsaki strani.

  3. Medtem pripravimo paradižnik, ki ga smešamo s preostankom limoninega soka, ga solimo in poporamo.

  4. Na vroče meso položimo rezine sira in pripravljen paradižnik.

  5. Dober tek!