Bučini burgerji (vegansko!)

16. 5. 2017

Sestavine

  • 1,5
    buče
  • 1
    srednje velika čebula
  • 3-4
    gobe
  • 1/2
    zelene paprike
  • 4-6
    suhih paradižnikov
  • 2
    žlici moke čičerike
  • 1
    žlica zdroba
  • sol, poper in česen v prahu
  • olje
  • Izbrana Mississippi omaka

Navodila

  1. Bučo naribamo ter jo damo v veliko posodo.

  2. Nasekljamo čebulo, papriko in gobe, ter jih popečemo, da se zmehčajo. Ko končamo jih v paličnem mešalniku zmešamo v gladko pasto.

  3. Nasekljamo suhe paradižnike.

  4. Zelenjavo, ki smo jo pripravili zmešamo z naribano bučo.

  5. Dodamo moko in zdrob ter začinimo po okusu. Vse skupaj postavimo v hladilnik in pustimo 30 minut.

  6. V posodi segrejemo olje ter z žlico oblikujemo polpete in jih popečemo.

  7. Postrežemo jih lahko same in zraven priložimo Mississippi omako ali pa jih oblikujemo v burgerje tako, da na kruh položimo bučin polpet in ga prelijemo z žlico izbrane Mississippi omake, nanj položimo solato ali drugo zelenjavo ter na koncu še eno plast kruhka.

  8. Dober tek!