Burger s sirom in jabolki

1. 6. 2017
Št. Serviranj 6

Sestavine

  • 750
    g govejega mesa
  • solata
  • kreša
  • 8
    žlic Mississippi omake sladko jabolko
  • olivno olje
  • 6
    lepinj za burgerje
  • sir (gorgonzola)
  • sol, poper in česen v prahu
  • jabolko

Navodila

  1. Meso zmeljemo in ga začinimo (sol, poper, česen v prahu, čili po želji) ter ga nato oblikujemo v polpete. Ko smo meso oblikovali ga položimo v hladilnik, kjer ga pustimo počivati vsaj eno uro.

  2. V tem času operemo solato in nasekljamo krešo. Jabolko narežemo na tanke rezine.

  3. Meso pečemo na žaru (ali ponvi) pomaščenim z oljem. Meso na vsaki strani pečemo približno 4 minute.

  4. Lepinje prerežemo na polovico in jih popečemo na žaru.

  5. Na lepinko položimo 3 rezine jabolke, meso, ki ga nadevamo s sirom in Mississippi omako, listi solate in krešo. Pokrijemo s kruhom in naš burger je gotov.

  6. Dober tek!