Hrustljav piščanec
Sestavine
Navodila
Pečico segrejemo na 190 stopinj. V enem izmed čilijev odstranimo semena ter olupimo česen. Čili in česen nasekljamo ter ju posolimo. Vse skupaj stresemo v terilnik in stiskamo tako dolgo, da dobimo gladko pasto. Zmes prestavimo v posodo, dodamo maslo, poper in limonino lupinico ter dobro premešamo.
Polovico koriandrovih listov dobro nasekljamo. Olupimo in narežemo korenček ter bučko. Narežemo tudi jabolko in zelje. Vse skupaj stresemo v skledo z zmesjo česna in čilija. Premešamo ter dodamo sok limone, grški jogurt in olivno olje. Po potrebi še solimo in popramo.
Piščanca spaniramo ter ga hrustljavo zapečemo v olju. Koruzo pripravimo za pečenje, jo poškropimo z olivnim oljem in jo popečemo na žaru.
Vse skupaj položimo na krožnik in serviramo skupaj z Mississippi omako, ki jo uporabimo kot dipping sauce.
Dober tek!