Hrustljav piščanec

23. 4. 2018
Št. Serviranj 4

Sestavine

  • 2
    sveža rdeča čilija
  • 1
    strok česna (nasekljan)
  • morska sol
  • črn poper
  • 125
    nesoljenega masla
  • 1
    limeta
  • 200
    g drobtin
  • 4
    fileji piščanca
  • svež koriander
  • 2
    korenčka
  • 1
    bučka
  • 1
    jabolko
  • 1/2
    rdečega zelja
  • 4
    žlice grškega jogurta
  • olivno olje
  • 4
    storži koruze
  • 250
    ml Mississippi omake po izbiri

Navodila

  1. Pečico segrejemo na 190 stopinj. V enem izmed čilijev odstranimo semena ter olupimo česen. Čili in česen nasekljamo ter ju posolimo. Vse skupaj stresemo v terilnik in stiskamo tako dolgo, da dobimo gladko pasto. Zmes prestavimo v posodo, dodamo maslo, poper in limonino lupinico ter dobro premešamo.

  2. Polovico koriandrovih listov dobro nasekljamo. Olupimo in narežemo korenček ter bučko. Narežemo tudi jabolko in zelje. Vse skupaj stresemo v skledo z zmesjo česna in čilija. Premešamo ter dodamo sok limone, grški jogurt in olivno olje. Po potrebi še solimo in popramo.

  3. Piščanca spaniramo ter ga hrustljavo zapečemo v olju. Koruzo pripravimo za pečenje, jo poškropimo z olivnim oljem in jo popečemo na žaru.

  4. Vse skupaj položimo na krožnik in serviramo skupaj z Mississippi omako, ki jo uporabimo kot dipping sauce.

  5. Dober tek!

Opombe: 455kcal na porcijo