Lignji s tamarindo in Mississippi žar omako

7. 4. 2017
Št. Serviranj 2

Sestavine

  • 500g
    očiščenih lignjev
  • 1
    limeta
  • 4
    paradižniki
  • 1
    čebula
  • olivno olje
  • 80
    g tamarindine paste
  • 6
    posušenih nasekljanih čilijev
  • 50
    ml Mississippi omake sladko jabolko

Navodila

  1. Nasekljano čebulo in česen popečemo v pečici. Pred peko pekač poškropimo z olivnim oljem.

  2. V skledo stresemo čebulo, česen, tamarindino pasto, čilije, sol, črn poper, paradižnike in 3 žlice olivnega olja ter vse skupaj zmečkamo s paličnim mešalnikom. Če je omaka pregosta, lahko dodamo malo vode, da jo razredčimo.

  3. Očiščene lignje položimo v marinado in jih pustimo marinirati od 3 do 4 ure.

  4. Lignje nato popečemo na žaru.

  5. Postrežemo jih lahko z blitvo in krompirjem, dodamo limeto in za salso uporabimo Mississippi žar omako sladko jabolko.