Odličen burger z jastogom

23. 4. 2018

Sestavine

  • približno 800
    g jastog (kuhan)
  • olivno olje
  • 1
    žlička Mississippi gorčice
  • 4
    rezine slanine
  • 4
    kruhki za burger
  • 1
    strok česna (nasekljan)
  • ketchup
  • majoneza
  • 4
    listi solate
  • 1
    rdeča čebula
  • 2
    paradižnika
  • 1/2
    svežega čilija

Navodila

  1. Najprej se lotimo pripravljanja omake. Nasekljamo paradižnik ter dodamo nasekljan česen. Tudi čili nasekljamo in ga dodamo mešanici. Prav tako lahko dodamo nekaj zelišč, če jih imamo. Vse skupaj dobro premešamo.

  2. Jastoga olupimo in rep narežemo na koščke, debele približno 2 cm. Meso popečemo na žaru ter ga med tem dodatno posolimo in popopramo ter premažemo z gorčico. Za jastogom popečemo še slanino.

  3. Kruhke prerežemo na polovico in jih po želji tudi popečemo. Na spodnji del kruhka poškropimo olivno olje, dodamo žličko majoneze in ketchupa ter poškropimo z limoninim sokom. Na vse skupaj položimo list solate ter jastoga in nadevamo s salso, ki smo jo pripravili na začetku. Na salso postavimo še slanino in tanke kolobarje čebule.

  4. Dober tek!