Pečen piščanec s krompirjem

18. 12. 2017

Sestavine

  • 1,5
    kg težak piščanec
  • 700
    g krompirja
  • 5
    strokov česna
  • 5
    vejic rožmarina
  • sol in poper
  • česen v prahu
  • sladka paprika v prahu
  • olivno olje
  • 3
    žlice izbrane Mississippi omake
  • 2
    bučki
  • 1
    zelena paprika
  • 500
    g šampinjonon

Navodila

  1. Kropmir olupimo, ga narežemo na kose in v loncu pokuhamo. (Kuhamo približno 10 minut).

  2. Zelenjavo očistimo in narežemo na kose ter začinimo s soljo, poprom in česnom v prahu. Olupimo tudi česen in strok zdrobimo s ploskim delom noža.

  3. Piščanca začinimo s soljo, poprom, česnom v prahu in sladko papriko ter ga premažemo z Mississippi omako.

  4. Velik pekač namažemo z olivnim oljem. Odcedimo krompir in ga skupaj z zelenjavo razprostremo po pekaču, v sredini pa pripravimo prostor, kamor na koncu položimo piščanca.

  5. Vse skupaj pečemo uro in pol na 180 stopinjah Celzija.

  6. Dober tek!