Rebrca v pečici po ameriško

19. 3. 2015
Št. Serviranj 4
Čas priprave
1h 0m
Čas kuhanja
1h 0m

Sestavine

  • Mississippi žar omaka
  • 1
    kg svinjskih rebrc

Navodila

  1. V posodo damo Mississippi Original žar omako in vanjo dodamo rebrca, ki so že narezana. Rebrca tudi premažemo z žar omako Mississippi Original ter jih damo skupaj z marinado v hladilnik za približno 1h, lahko pa tudi več. V kolikor želimo manj pekoče, uporabimo blago, v kolikor pa bolj, pa pikantno omako.

  2. Rebrca nato vzamemo iz marinade ter jih položimo na pekač, obložen s peko papirjem. Uporabimo lahko tudi nižjo posodo, s premazom proti prijemanju (teflon,...).

  3. Rebrca pečemo pri temperaturi 200°C približno 1h. Med pečenjem jih še nekaj krat dodatno premažemo z Mississippi Original omako.

  4. Rebrca postrežemo s krompirjevimi krhlji ali kakšno drugo prilogo po izbiri. Pa dober tek! :)

    Vir: kulinarika.net