Svinjska rebrca z glazuro čilija

27. 3. 2017

Sestavine

  • 2
    porciji svinjskih rebrc
  • sol
  • 3
    jedilne žlice rjavega sladkorja
  • 3
    stroki česna (nasekljani)
  • 2
    žlički svežega timijana
  • 2
    žlici sveže mletega popra
  • 3
    žlice izbrane Mississippi žar omake
  • 2
    žlici Mississippi gorčice

Navodila

  1. Najprej moramo prerezati membrano med rebrci.

  2. V posodi zmešamo žlico soli, rjavi sladkor, česen, timijan, čili, poper in kajenski poper ter mešanico enakomerno nanesemo na meso. Meso pokrijemo in ga pustimo v hladilniku počivati vsaj 4 ure, najbolje pa preko noči.

  3. Segrejemo žar in rebrca pečemo pokrita priblično 2,5 ure. Nato pečemo še 40 minut, vendar jih na vsakih 10 minut premažemo z mešanico Mississippi gorčice in Mississippi omake, ki smo jo pripravili pred pečenjem.

  4. Umaknemo z žara in postrežemo s krompirjem.

  5. Dober tek!