Svinjske zarebrnice, polnjene z dimljenim sirom in slanino

2. 2. 2018
Št. Serviranj 2

Sestavine

  • 60
    g dimljenega sira (priporočamo gaudo)
  • 4
    rezine slanine
  • 40
    g sesekljanega peteršilja
  • 1
    žlička mletega črnega popra
  • 2
    zarebernici
  • 1
    žlica olivnega olja
  • 1
    žlička soli
  • 2
    žlički Mississippi omake

Navodila

  1. V manjši posodi zmešamo sir, Mississippi omako, slanino, peteršilj in pol žličke črnega popra.

  2. V vsako zarebernico z ostrim nožem naredimo "žepek", vse do kosti. Prostor nato napolnimo s pripravljenim nadevom in žepek zapremo z zobotrebcem.

  3. Meso naoljimo, ga posolimo in poporamo.

  4. Meso postavimo na žar, ki smo ga pred tem segreli in ga pečemo približno 8 minut na vsaki strani.

  5. Dober tek!